今年の夏は暑かったですね!
牧場の売店で乳製品を入れるショーケースも、うなっていました。
いえ、牧場は元々涼しいところです。
伊勢崎市で国内史上最高気温を出した日(7/30)、ここは30℃ほどで、10℃以上涼しい気温でした。
(とは言え、30℃も暑かったです)
改めて、アッという間に季節は移りますね。
紅葉も良い感じに色づいてきました。
紅葉と言いますか、西日本と東日本、関東と関西でも色づき具合が異なるそうですね。
ここでは黄色と紅色とが山の風景を色なしています。
さて、いよいよ、冬モードです。
放牧地の草も少なく、放牧を制限します。
これまで昼と夜の2回/日、放牧していましたが、夜はなくなります。昼の放牧も、週末・祝日のみとなります(当日頃の変更はあります)。
夏の間、牧場で1泊2日の体験にいらしていた方々は、朝早くからがんばって4回/日、牛の行進をご覧いただけましたが(一部?)、これからしばらくはMax.2回/日となります。
その後、放牧は続けますが、行進とはならなくなります。
徐々に、また急速に、冬モードです。
牧場もまだまだ、いえ、まぁまぁ、いつでも?OPENです。
時季による見どころ、まだまだ(満載と言いたいですが)あります。四季の移ろいを、ここ、牧場で感じていただきたいと思います。
例えば、ジャージー牛乳です。ジャージー牛乳は、その脂肪分の多い、芳醇な味わいが売りです。
でもその味わいは、季節によって異なります。
夏の間は豊富な青草を食べ、脂肪分は多少低くなりながら、さわやかな風味です。これを推す!皆さま方も多いです。
その牛乳が、これからの季節、別の実力を発揮します!
生乳、ソフトクリームなどのご賞味いただくとともに、季節の移ろいを感じていただければと思います。
HP、メール等で情報をご確認くださるとともに、道中、お気を付けの上、是非、牧場、またミルクバー(道の駅しもにた内)まで、お出でください。
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This past summer was certainly a hot one!
Even the display cases holding our dairy products at the farm shop were groaning under the heat.
Well, the farm is usually a cool place.
On July 30, the day Isesaki City recorded Japan’s all-time highest temperature, it was only about 30°C here—more than 10°C cooler.
(Still, 30°C felt quite hot!)
Once again, the seasons change in the blink of an eye.
The autumn leaves have begun turning beautifully.
The colors differ between western and eastern Japan, and even between Kanto and Kansai.
Here, the mountains are painted in shades of yellow and red.
And now, we are fully shifting into winter mode.
Grass on the pastures is running low, so grazing will be restricted.
Until now the cows grazed twice a day, daytime and nighttime, but night grazing will end.
Daytime grazing will continue, but only on weekends and holidays (subject to change depending on conditions).
During summer, guests who stayed overnight for our farm experience programs could watch the cattle procession up to four times a day (well, most of the time).
For a while going forward, the maximum will be two times a day.
Later, grazing will continue, but there will no longer be a formal “procession.”
Gradually—and sometimes suddenly—the farm shifts into winter mode.
Even so, the farm is still, well… reasonably, almost always open!
There are still many things to see throughout the seasons
(I’d love to say “a full lineup,” but let’s say “plenty”).
We hope you’ll come enjoy the changing seasons here at the farm.
Take, for example, Jersey milk.
Its rich, full-bodied flavor—thanks to its high butterfat—is one of its trademarks.
And enjoy its taste actually changes with the seasons.
In summer, when cows eat abundant fresh grass, the milk becomes slightly lower in fat and has a refreshing flavor.
Many of you prefer this seasonal taste.
As we move into the colder months, the milk begins to reveal its other strengths!
We hope you’ll enjoy our fresh milk and soft cream (soft-serve ice cream),
and at the same time, feel the change of seasons.
Please check the latest information on our website or by email,
and travel safely on your way to the farm or to the Milk Bar (inside Michi-no-Eki Shimonita / Roadside Station Shimonita).